Hier boven de levensmiddelenwinkel van de familie Vaals, ben ik geboren, op nummer 10 op de tweede etage. Aan de overzijde, heeft Herman Emmink ooit nog eens in het eind van de jaren '50 begin jaren '60 een benzinepomp geopend. Het BP bord links op de paal geeft aan waarongeveer de BP-pomp heeft gestaan.

In mijn jeugd vanaf dat ik de straat op mocht heb ik altijd van de Indische buurt gehouden, ik bezoek dus heel vaak de website: "Het Geheugen van Oost", een geweldige site over Amsterdam, verdeeld over de vele buurten die de deze stad heeft. Het is echt een 'aanrader' voor iedereen, en in het bijzonder, de Amsterdammers zelf om die site te bezoeken, je kunt er zelf veel herinneringen op plaatsen, ook foto's.                                                                                              
Over de kwaliteit van de weekbladen.
Van 'buitengewoon goed' gezien de ouderdom tot 'extreem' slecht! Het is helaas niet anders te omschrijven, ook zijn er in een aantal uitgaven ontbrekende pagina's die wij proberen aan te vullen door de aanschaf van dubbele nummers waardoor we instaat zijn een 'blad' weer compleet te krijgen. U kunt zich voorstellen dat het enorm veel tijd zal gaan kosten om deze site 'echt goed' en functioneel te maken.                                                
foto: maker en/of eigenaar onbekend.
foto: maker en/of eigenaar onbekend.
foto: maker en/of eigenaar onbekend.
Bovenstaande foto is waarschijnlijk van voor de 2e wereldoorlog. De kruidenierszaak is mogelijk van de familie Broekhuisen geweest.
Op bovenstaande foto de Riouwstraat met op de hoek de meubelstoffeerderij van Fa. Hoogeveen met in de straat slagerij Mulder en kleingrutter Vaals.                                
Op bovenstaande foto mijn geboortehuis Riouwstraat en hoger, gesloopt (datum onbekend, mogelijk eind 1980).                      
Op boven- en onderstaande foto de Riouwstraat maar dan met nieuwe flats cq woningen. Ook hiervan ontbreekt de datum bij mij.
foto: maker en/of eigenaar onbekend.
De Riouwstraat gezien vanaf de Sumatrastraat richting BP garage met links groetenzaak Damen en Koevoets en rechts het 'Nylonkousen' winkeltje alwaar de dames de kapotte kousen in de etalage zaten te repareren.
foto: maker en/of eigenaar onbekend.
Hi res. 3648 x 2736 Pixels - 29.241 KB. Sterk verkleind: 17-04-2009
Mijn favoriete plekje in de voorkamer waar ik op de eindhalte van lijn 3 kon kijken en op het
Muiderpoortstation, is verdwenen.
foto: maker en/of eigenaar onbekend.
Vanuit de keuken en het kleine achterkamertje keken we naar de achterkant van de woningen aan de Insulindeweg.
Hi res. 3648 x 2736 Pixels - 29.241 KB.
Sterk verkleind: 17-04-2009
Op bovenstaande foto de Riouwstraat maar dan met nieuwe flats cq woningen. Links de zijde waar destijds de kruideniers- winkel van fam. Vaals. De slagerij van Mulder en woning- stoffeerderij van Hoogeveen gevestigd waren. Foto genomen in de richting van de Toministraat.
Hi res.  3648 x 2736  Pixels - 29.241 KB. Sterk verkleind: 17-04-2009
Oud vervangen door nieuw! En de auto's zijn alweer een stuk moderner en de straat staat vol!
Op boven- en onderstaand   foto de  Riouwstraat  maar dan met nieuwe flats, niets doet ver- moeden dat enige meters in de richting van de Celebesstraat de zaak er heel anders uitziet. Zoals het was in mijn jeugd, dat wel. Zie onderstaande foto's.
Hi res.  3648 x 2736  Pixels - 29.241 KB. Sterk verkleind: 17-04-2009
NB:
er zijn mogelijk foto's, gevonden op het internet waarvan ik niet weet of er rechten op rusten!
Meldt je als er foto's opstaan met auteurs- en / of andere rechten, alvast bedankt.
In mijn tijd ('47/'65) was dit nu speelplein deels gras met "de bossies".
Dit wat betreft "over deze site". Ik woon al vanaf 1972 niet meer in mijn geliefde 'Mokum' en zal en nimmer meer wonen, niet omdat ik dat niet wil maar omwille van die de krankzinnige hoge huren.
foto: maker en/of eigenaar onbekend.