Hier, boven de levensmiddelenwinkel van de familie Vaals, ben ik geboren, op nummer 10 op de tweede etage. Aan de overzijde, heeft Herman Emmink ooit nog in het begin jaren '60 een benzinepomp geopend. Het BP bord links op de paal geeft aan waarongeveer de BP-pomp heeft gestaan.

In mijn jeugd vanaf dat ik de straat op mocht heb ik altijd van de Indische buurt gehouden, ik bezoek dus heel vaak de website: "Het Geheugen van Oost", een geweldige site over Amsterdam, verdeeld over de vele buurten die de deze stad heeft. Het is echt een 'aanrader' voor iedereen, en in het bijzonder, de Amsterdammers zelf om die site te bezoeken, je kunt er zelf veel herinneringen op plaatsen, ook foto's.                                                                                              
De kwaliteit van
de weekbladen.
Van 'buitengewoon goed' gezien de ouderdom tot 'extreem' slecht! Het is helaas niet anders te omschrijven, ook zijn er in een aantal uitgaven ontbrekende pagina's die wij proberen aan te vullen door de aanschaf van dubbele nummers waardoor we instaat zijn een 'blad' compleet te krijgen. Heeft u nog exemplaren over of te koop. Neem contact met ons op. U kunt zich voorstellen dat het enorm veel tijd zal gaan kosten om deze site 'echt goed' en functioneel te maken.                                                
Bovenstaande foto is waarschijnlijk van voor de 2e wereldoorlog. De kruidenierszaak is mogelijk van de familie Broekhuisen geweest.
Op bovenstaande foto de Riouwstraat met op de hoek de meubelstoffeerderij van Fa. Hoogeveen met in de straat slagerij Mulder en kleingrutter Vaals.                                
Op bovenstaande foto mijn geboortehuis aan de Riouwstraat en hoger, gesloopt (datum onbekend, mogelijk eind 1980).                      
De Riouwstraat gezien vanaf de Sumatrastraat richting BP garage met links groetenzaak Damen en Koevoets en rechts het 'Nylonkousen' winkeltje alwaar de dames de kapotte kousen in de etalage zaten te repareren.
Mijn favoriete plekje in de voorkamer waar ik op de eindhalte van lijn 3 kon kijken en op het Muiderpoortstation, vervangen door een moderne woning/flat.
NB:
er zijn mogelijk foto's, gevonden op het internet waarvan ik niet weet of er rechten op rusten!
Meldt je als er foto's opstaan met auteurs- en/of andere rechten, alvast bedankt.
Dit wat betreft "over deze site". Ik woon al vanaf 1972 niet meer in mijn geliefde 'Mokum' en zal en nimmer meer wonen, niet omdat ik dat niet wil maar omwille van die de onbetaalbare hoge huren.
2019 July 30th.